Het dorp Rennes-le-Château

Verbaas u over het waargebeurde intrigerende mysterie van Rennes-le-Château, het Zuid-Franse dorpje waar pastoor Bérenger Saunière op het einde van de 19de eeuw enkele geheimzinnige ontdekkingen deed in zijn kerk. Een tijd later was hij schatrijk.

In de tijd van pastoor Bérenger Saunière was Rennes-le-Château een godverlaten boerendorpje, waar slechts 200 mensen woonden. Nu lokt het jaarlijks duizenden toeristen, die allemaal maar één ding willen: het mysterie ontraadselen om de schat te vinden van Rennes-le-Château!

Mensen die nog nooit van het mysterie van Rennes-le-Château gehoord hebben, lezen best hier het verhaal van het mysterie van Rennes-le-Château eens door.


Geografische ligging Rennes-le-Château

Het dorpje Rennes-le-Château ligt in de regio Languedoc-Roussillon en meer bepaald in het departement Aude aan de voet van de oostelijke Pyreneeën. Wanneer men vanuit Parijs een rechte lijn naar het zuiden van Frankrijk zou trekken, kom je ongeveer in het kleine dorpje terecht.

Kaart Frankrijk


In de buurt ligt in het noorden Carcassonne met zijn beroemde Cité, in het noordwesten Toulouse, in het oosten Perpignan en in het zuidwesten Montségur en het ministaatje Andorra.Kaart Rennes-le-ChâteauHome